Povratak velike Slavije i novi gol Mešanovića

Češko prvenstvo

Povratak velike Slavije i novi gol Mešanovića

M. Šljivak

Slavia iz Praga ponovo je u vrhu češkog fudbala. Velikan iz ove zemlje je godinama bio u velikoj krizi, ali ove sezone se ponovo bore za titulu prvaka.

Jučer je Slavija gostovala ekipi Pribrama u 18. kolu Prve lige. Protivnika su doslovno demolirali, a slavili su pobjedu rezultatom 8:1.

Jedan od ključnih fudbalera tima iz Praga je 26-godišnji bh. napadač Muris Mešanović. On je i jučer postigao jedan pogodak, a to mu je ukupno osmi u dresu Slavije ove sezone.

Slavia je za sada preuzela vrh table ispred Plzena. Imaju bod više, a naredne sedmice je na rasporedu veliki derbi ova dva tima.

Tada će vjerovatno jedna od ekipa biti bliža naslovu prvaka, ali do kraja prvenstva je još mnogo i jedan kiks bi mogao odlučiti šampiona.

Prva liga, 18. kolo:

Pribram - Slavia 1:8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi