Jordi Alba zaustavio niz Valencije

Remi Valencije i Barcelone na Mestalli

Jordi Alba zaustavio niz Valencije

Valencia i Barcelona su večeras podijelili bodove u meču španske La Lige odigravši na Mestalli 1:1.

Bio je ovo apsolutni derbi 13. kola španske La Lige i susret između dvije ekipe koje još uvijek nisu ubilježile nijedan poraz, a tako je ostalo i nakon ovog kola.

Zanimljivo, Valencia je bila u nizu od devet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, ali taj niz je pred kraj večerašnje utakmice prekinuo njihov nekadašnji fudbaler Jorgi Alba.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli nijedan gol, barem ne onaj koji je priznat. Barcelona je postigla sasvim regularan pogodak sredinom prvog dijela kada je Neto loše reagovao i lopta je debelo prešla gol crtu, ali sudac to nije vidio i ostalo je 0:0. Drugo poluvrijeme donosi i promjenu rezultata, a poveli su domaći i to preko Rodriga u 60. minuti susreta. Barcelona je nakon tog trenutka sve karte bacila u napad i to joj se isplatilo u 82. minuti kada je Messi sjano asistirao za Jordija Albu koji je proslavio gol protiv bivšeg kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja susreta nije bilo golova i ekipe su podijelile bodove te još uvijek imamo tri neporažena tima u La Ligi (Valencia, Barceona, Atletico Madrid). Barca je ostala prva nakon ovog meča sa 35 bodova dok Valencija ostaje na drugom mjestu sa četiri boda manje.

Španska La Liga, 13. kolo:
Valencia-Barcelona 1:1 (Rodrigo 60'-Alba 82')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi