Poznat domaćin Svjetskog prvenstva 2026. godine?

Evropa i Azija ostat će bez domaćinstva

Poznat domaćin Svjetskog prvenstva 2026. godine?

Evropa i Azija ostat će uskraćene za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u fudbalu 2026. godine.

To je tokom jučerašnjeg obraćanja medijima poručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino koji je rekao da bi se tačan domaćin Svjetskog prvenstva za deset godina trebao saznati u naredne četiri godine.

Ipak, sada kada su otpali Azija i Evropa, sasvim je jasno da su Sjedinjene Američke Države veliki favorit. Podjetimo, Fudbalski savez SAD-a izrazio je želju da skupa sa Meksikom organizuje ovo takmičenje za deset godina.

Njima bi konkurenti tebali biti Kolumbija, Marocco i Australia, ali sve ove države će biti potpuni autsajderi, barem pema mišljenju inostranih medija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo da su nakon ove izjave Infantina veoma rano propale nade Kine da organizuje ovo takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi