Poznat nasljednik Gigija Buffona u Juventusu
Foto: EPA (Donnarumma, Buffon i Meret)

Alex Meret stiže u Torino

Poznat nasljednik Gigija Buffona u Juventusu

M. Šljivak

Legenda Juventusa Gianluigi Buffon najavio je završetak karijere 2018. godine.

Jedan od najboljih golmana svih vremena i dalje brani kao u najboljim danima i među najzaslužnijim je za velike uspjehe torinskog tima u posljednjim sezonama.

Ipak, na kraju naredne sezone će Buffon završiti karijeru. Odlučio se oprostiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a njegov nasljednik će u Torino doći već ovog ljeta.

Kako navode mediji u Italiji, novi golman Stare dame postaće mladi Alex Meret, golman Udinesea koji je proveo proteklu sezonu na posudbi u Spalu.

S ovim timom je 20-godišnji Meret uspio ući u Seriju A, a partije na golu doskorašnjeg drugoligaša su mu donijele i poziv u reprezentaciju Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uskoro bi Meret mogao obući i dres Juventusa. Stara dama je s Udineseom već počela pregovore o transferu, a i tim iz Udina ga je voljan pustiti za pravu odštetu, ali i zbog činjenice da u svojim redovima imaju još jednog veoma talentovanog golmana Simeonea Scuffeta.

Meret će tako ovog ljeta vjerovatni postati drugi golman Bianconera. Sezonu bi proveo učeći od najvećeg italijanskog golmana, a mjesto prvog golmana bi preuzeo od naredne godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi