Poznat nasljednik Slavena Bilića na klupi West Hama?
Foto: EPA

Simone Inzaghi preuzima Čekićare?

Poznat nasljednik Slavena Bilića na klupi West Hama?

M. Šljivak

Londonski West Ham u narednu sezonu bi mogao ući s novim menadžerom.

Rukovodstvo Čekićara sve je manje zadovoljno radom hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića i navodno već traže njegovog zamjenika.

Novog menadžera su našili u Italiji. Corriere dello Sport tvrdi kako je tim iz Londona zainteresovan za angažovanje trenera Lazija Simonea Inzaghija i da sprema ponudu za njega.

Inzaghi na sjajan način vodi rimski tim. Trenutno su na četvrtom mjestu Serie A, te će se s Juventusom boriti za trofej u Kupu Italije.

Njega ugovor s Nebeskoplavima veže do ljeta 2018. godine, a postoji opcija i za produženje saradnje za još jednu godinu.

Ova klauzula bi se mogla automatski aktivirati ako Lazio dođe do osvajanja trofeja Kupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ekipa West Hama je trenutno na 13. poziciji u engleskom Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi