Poznata težina povrede Marouanea Fellainija
Foto: EPA

Nisu stradali ligamenti

Poznata težina povrede Marouanea Fellainija

E. Čaušević

Bh. reprezentacija poražena je sinoć na Grbavici od selekcije Belgije sa 4:3 u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Belgijanci su u Sarajevo stigli u trenutno najjačem sastavu iako su već ranije osigurali prvo mjesto i direktan plasman u Rusiju. Roberto Martinez od prve minute odlučio je u sastav uvrstiti i Marouanea Fellainija koji je sa lakšom povredom stigao na okupljanje reprezentacije.

Čak je i Jose Mourinho tražio od Martineza da poštedi ovog veznjaka, ali on to nije uradio. Selektoru Belgije se to osvetilo nakon pola sata igre na Grbavici kada je Fellaini zbog povrede morao napustiti teren. Prve informacije govorile su da se radi o težoj povredi, te da bi čak ovaj igrač mogao propustiti ostatak sezone.

Bilo je pribojavanja da su stradali ligamenti, no jutros su se oglasili iz reprezentacije Belgije, te poručili da povreda nije ozbiljnije prirode. Fellaini je povrijedilo lijevo koljeno, ali na svu sreću nisu stradali ligamenti. Ovaj vezni igrač van terena će biti nekoliko sedmica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti