Poznata tri kandidata za novog trenera Leicestera

Nakon otkaza Ranieriju

Poznata tri kandidata za novog trenera Leicestera

Leicester je večeras smijenio Claudija Ranierija i to je sportska vijest dana u Evropi.

Trener koji je Leicesteru prošle sezone donio titulu dobio je otkaz zbog loših rezultata u ovoj sezoni, a već su se pojavila imena kandidata za njegovog nasljednika.

Kako navode pouzdani britanski mediji, najveći favoriti za dolazak na klupu Leicestera su Nigel Pearson, Alan Pardew i Guus Hiddink.

Pearson je trener koji je već vodio Leicester i to u dva navrata - Od 2008. do 2010. i od 2011. do 2015. godine. Posljednji angažman je imao u Derbyju, a vrijedi istaći da je Ranieri u Leicesteru naslijedio upravo njega.

Drugi kandidat je Alan Pardew, koji je nedavno dobio otkaz u Crystal Palaceu, a treće i najzvučnije ime je Guus Hiddink. Iskusni Holanđanin je trenutno selektor Sjeverne Koreje, ali postoji opcija da raskine ugovor ukoliko stigne poziv iz Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pomenuta tri trenera su najveći favoriti za Ranierijevog nasljednika, ali nije isključeno da se na klupi Lisica pojavi neko četvrti.

Iz Leicestera su poručili ekipu privremeno trenirati dosadašnji Ranierijev asistent Paolo Benetti, sve dok engleski prvak ne angažuje novog stručnjaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi