Poznate jakosne grupe za žrijeb Lige prvaka
Foto: EPA

Sutra izvlačenje grupa

Poznate jakosne grupe za žrijeb Lige prvaka

E. Čaušević

Revanš utakmicama play-offa za Ligu prvaka večeras smo saznali imena svih ekipa koje će se u narednoj sezoni takmičiti u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja.

Sigurno je da je pred nama još jedna uzbudljiva sezona u Ligi prvaka u kojoj ćemo kao i obično gledati spektakularne utakmice. Večerašnjim revanšima play-offa saznali smo imena svih ekipa koje će sutra biti u žrijebu za grupnu fazu Lige prvaka.

Po prvi put plasman u grupnu fazu osigurao je azerbejdžanski Qarabag koji je tako ispisao historiju ove zemlje. Žrijeb grupne faze najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu tradicionalno će biti održano u Nyonu sutra sa početkom od 16 sati.

Nakon večerašnjih utakmica u kojima smo saznali imena svih ekipa koje će se sutra naći u žrijebu, također smo dobili i četiri jakosne grupe. U četiri šešira UEFA je rasporedila ekipe, a već sada možemo pretpostaviti da ćemo sigurno dobiti barem jednu grupu smrti.

Grupa 1: Real Madrid, Bayern, Chelsea, Juventus, Monaco, Spartak Moskva, Benfica, Shakhtar.

Grupa 2: Barcelona, Atletico Madrid, PSG, Borussia Dortmund, Sevilla, Manchester City, Porto, Manchester United.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa 3: Napoli, Tottenham, Basel, Olympiakos, Anderlecht, Roma, Bešiktaš, Liverpool.

Grupa 4: Celtic, CSKA, Qarabag, Sporting, APOEL, Feyenoord, Maribor, Leipzig.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije