Poznati menadžer želi mjesto predsjednika FIFA-e

Mino Raiola rival Blatteru

Poznati menadžer želi mjesto predsjednika FIFA-e

M. Šljivak

Mino Raiola, jedan od najpoznatijih fudbalskih menadžera, želi mjesto predsjednika FIFA-e.

Agent koji zastupa Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbu, Marija Balotellija i mnoge druge poznate fudbalera, odlučio je da se kandiduje za mjesto čelnika Svjetske fudbalske federacije.

"Kritikujem FIFA-u godinama i vrijeme je da reagujem. Dosta mi je načina na koji Blatter i FIFA tretiraju igru. Muka mi je i zamisliti da bi Blatter mogao ponovo biti izabran. FIFA bi trebala postojati zbog navijača, amaterskih i profesionalnih igrača,, ali on ništa ne čine za ove tri grupe", rekao je Raiola.

"Ako glasaju za Blettera, glasaju za Sjevernu Koreju, ako glasaju za mene, glasaju za Južnu Koreju. Ako ne uspijem u namjeri da postanem kandidat za predsjednika, kandidovaću se opet za četiri godine", rekao je Raiola.

Raiolini rivali za kandidaturu su Jerome Champagne, Princ Ali Bin Al Hussein i David Ginola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.