Poznato kada će Kodro debitovati za Mainz

Bh. napadač karijeru nastavlja u Njemačkoj

Poznato kada će Kodro debitovati za Mainz

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Kenan Kodro odlučio je napustiti Osasunu i svoju karijeru će nastaviti u dresu Mainza.

Nakon što je Osasuna ispala u niži rang takmičenja bilo je jasno da će Kodro napustiti klub, no mnogi su mislili da će ostati u Španiji. Međutim, bh. napadač se odlučio za Mainz s kojim je jučer potpisao ugovor do ljeta 2021. godine, a Osasuna bi trebala zaraditi oko dva miliona eura.

Ovaj 23-godišnji napadač bio veoma brzo trebao debitovati u dresu novog kluba. Mainz u pripremama za novu sezonu igra tri prijateljska meča, dok bi Kodro zvanično za njemački tim trebao debitovati 18. avgusta kada je na programu utakmica prvog kola DFB Pokala protiv Hanse.

Prije toga Mainz će igrati tri prijateljske utakmice, a ekipa našeg Kenana Kodre snage će odmjeriti protiv Aachena, Wehena i slavnog Newcastle Uniteda. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi