Poznato ko mijenja Mitrovića u Newcastleu?

Benitez želi Malaginog egzekutora

Poznato ko mijenja Mitrovića u Newcastleu?

D. Vejo

Priča oko odlaska Aleksandra Mitrovića iz Newcastlea i dalje je udarna tema medija na Ostrvu.

Srbijanskog fudbalera po svemu sudeći "izvlače" golovi u nacionalnom dresu, jer on nije u prvom planu kod španskog stručnjaka na klupi Svraka Rafaela Beniteza. S toga, i nema priliku da mnogo hara po travnatim podlogama Championshipa.

Iako je tokom minule zime imao nekoliko ponuda iz Premiershipa, Mitrović je bio istrajan u odluci da ostane na St. James Parku i sa crno-bijelima osigura plasman u elitu.

Sada kada je u svom naumu uspio, vrlo lako bi mogao napustiti Svrake. Benitez je od kluba dobio 100 miliona funti ali i zeleno svjetlo za dovođenje novih pojačanja kako bi se formirao tim za društvo najboljih.

Na listu želja, Španac je stavio imena poput Gylfija Sigurdssona, Harryja Maguirea i Andrea Greya, a sada je bacio udicu i na najboljeg strijelaca Malage, 21-godišnjeg Sandra Ramireza koji je dijete Barcelone.

Ukoliko se ostvari ovaj transfer, za Mitrovića očigledno neće biti mjesta, jer je već sada konkurecija u timu izrazito jaka, pa je logičan slijed da će dijete beogradskog Partizana u tom slučaju potražiti novu sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi