Poznato zbog čega je Matić napustio Chelsea
Foto: EPA

Navijači Chelseaja i dalje u čudu

Poznato zbog čega je Matić napustio Chelsea

E. Čaušević

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača Chelseaja, ali je na veliko iznenađenje ovog ljeta prešao u Manchester United.

Matić je bio standardan u ekipi Antonia Contea koja je stigla do titule prvaka Engleske, ali je na veliko iznenađenje navijača Chelseaja ovog ljeta napustio klub i prešao u redove rivala Manchester Uniteda. Potez Plavaca nikome nije bio jasan s obzirom da je srbijanski igrač bio veoma važna karika u londonskoj ekipi.

Ovaj vezni igrač je debitovao prošlog vikenda za Manchester United u Premiershipu, te je svojom igrom oduševio Crvene đavole. Matić je pokazao da će biti veliko pojačanje, ali ponovo se našao u centru pažnje navijača Chelseaja koji su tražili opravdanje za odlazak ovog igrača.

"Razgovarao sam s mnogim ljudima danas o Nemanji Matiću i svi su mi rekli da je on napustio Chelsea jer Antonio Conte više nije računao na njega. Stigla je ponuda od Uniteda i nije se dugo čegalo. Nikome nije jasno zašto se Conte odrekao ovog igrača u najboljim godinama", rekao je izvor blizak Chelseaju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi