Poznato zbog čega je Messi na neobičan način proslavio gol
Foto: EPA

Stiglo objašnjenje

Poznato zbog čega je Messi na neobičan način proslavio gol

E. Čaušević

Lionel Messi golom u posljednjim sekundama odlučio je sinoćnji derbi protiv Real Madrida na Santigao Bernabeu.

Barcelona je slavila u Madridu sa 3:2 i sa ova tri boda ostala je u trci za odbranu titule prvaka Španije. Junak Katalonaca je ponovo bio Messi koji je postigoa svoj drugi gol na meču u posljednjim sekundama utakmice, a nakon toga ga je proslavio na neobičan način.

Naime, Argentinac je skinuo svoj dres, te ga je pokazivao navijačima kraljevskog kluba. Iako su nakon toga postojale mnoge teorije zašto je proslava bila baš takva, na kraju je stiglo objašnjenje. Kataloski Sport objavio je da proslava gola nije bila planirana, već da je Messi to uradio spontano kako bi izbacio sve svoje frustracije konstantnim dobacivanjem s tribina navijača domaće ekipe.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi