Poznato zbog čega su igrači Barce bojkotovali FIFA-u?

Marca otkrila zanimljivu priču

Poznato zbog čega su igrači Barce bojkotovali FIFA-u?

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone i dalje se nalaze u centru pažnje jer su bojkotovali jučerašnju FIFA-inu ceremoniju dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Ovaj potez igrača katalonske ekipe razočarao je mnoge, te su dobili osude sa svih strana zbog toga. Četvorica igrača Barce bila su u timu godine, dok se Lionel Messi borio za nagradu najboljeg igrača svijeta u 2016. godini.

Ipak, fudbaler Barce odlučili su da neće doputovati u Cirih, te su za razlog naveli to da se moraju spremati za meč Kupa kralja kojeg igraju sutra protiv Athletic Bilbaa. No, većina se slaže da taj razlog nije istinit i da iza svega toga stoji druga pozadina.

Španska Marca danas je prenijela da je glavni razlog što igrači nisu željeli ići na ceremoniju u Cirih taj što su u lošim odnosima s čelnicima kluba. Navodno, oni su na taj način željeli pokazati da neće ispuniti sve želje koje od njih traže čelni ljudi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, špekuliše se i o tome da iza cijele priče stoji politička upletanja, te da je to jedini razlog što je Barcelona bojkotovala FIFA-u. Ali, sve ove informacije su još uvijek nezvanične.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi