Prandelli pokušava dovesti Džeku u Galatu

Turcima trebaju pojačanja

Prandelli pokušava dovesti Džeku u Galatu

E. Škorić

Novi trener turskog Galatasarayja, italijanski selektor Cesare Prandelli, pokušat će dovesti u klub Edina Džeku.

Prandelli je nedavno imenovan za novog trenera turskog velikana i njegov cilj je da napravi ekipu dosljednu velikih evropskih podviga. Bivšem treneru Fiorentine neophodna su zato i prava pojačanja.

Jedna od Prandellijevih želja je Džeko, sjajni bh. napadač koji svoj 'hljeb' zarađuje u Engleskoj, gdje sa dosta uspjeha već nekoliko sezona nosi dres Manchester Cityja, s kojim je, između ostalog, dva puta bio prvak Engleske.

Prandelli će pokušati nagovoriti našeg Dijamanta na dolazak u Galatu, no doista je pitanje da li je Edin uistinu voljan da nakon velikih uspjeha na Etihadu ode u tursku Superligu. Kako god, Galata bi morala izdvojiti dosta novaca za ovaj transfer jer je City Džeku prije tri godine platio 32.5 miliona eura, a još uvijek bh. napadač ima važeći ugovor sa Građanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.