Pravi li Barca još jednu grešku? Iniesta seli u Juventus?
Foto: EPA

Bianconeri žele veznjaka

Pravi li Barca još jednu grešku? Iniesta seli u Juventus?

M. Šljivak

Nakon relativno neuspješne sezone u kojoj će imati šansu da osvoje samo jedan trofej, ekipa Barcelone u narednu ulazi sa znatno većim ambicijama.

Novi trener ekipe će vjerovatno postati Ernesto Valverde, a igrački kadar tima s Nou Campa, trebao bi biti znatno osvježen novim licima.

Dolazak novih fudbalera značiće odlazak pojedinih fudbalera koje smo u prethodnih nekoliko sezona gledali u dresu katalonskog velikana, a među onima koji su na izlaznim vratima kluba je i legendarni Andres Iniesta.

Jedan od najboljih veznjaka svijeta je navodno jako blizu odlaska, a nova destinacija bi mogao biti torinski Juventus.

Barca je prošle sezone napravila veliku grešku pustivši Danija Alvesa da ode. Juventus je to iskoristio, doveo je iskusnog Brazilca u svoje redove, a on im se odužio na pravi način i igra zaista fantastičnu sezonu.

Njegovim stopama bi mogao i Iniesta. Stara dama čini sve kako bi ga dovela u svoje redove i veoma lako bismo 33-godišnjeg veznjaka od naredne sezone mogli gledati pored Miralema Pjanića u veznom redu Bianconera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iniestu ugovor s Barcom veže do ljeta naredne godine, a gotovo je sigurno da mu klub neće ovog ljeta produžiti saradnju.

Andres Iniesta je kompletnu karijeru proveo u Barceloni i biće ga zanimljivo vidjeti u dresu drugog tima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi