Prcić igrao 90 minuta, veliki bod Sochauxa protiv PSG-a

Ligue 1

Prcić igrao 90 minuta, veliki bod Sochauxa protiv PSG-a

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Sochauxa osvojili su jako bitan bod u prvom nedjeljnom susretu 35. kola francuske Ligue 1...

Sochaux  se bori za opstanak i svaki bod je ogroman za njih, a posebno onaj kojeg osvoje u duelu sa vodećim PSG-om. 

Parižani su već osvojili titulu, no ni pored toga nisu igrali opušteno, već su po svaku cijenu željeli pobjedu u Sochauxu. Vodili su nakon prvog dijela sa minimalnih 1:0, a strijelac vodećeg gola bio je Edinson Cavani u 24. minuti.

Bod Sochauxu donio je brazilski stoper Parižana Thiago Silva autogolom u 57. minuti. Do kraja su i jedni i drugi prijetili, ali ostalo je 1:1.

Sochaux sada ima 34 boda, a 17-plasirani Evian, prvi tim iznad crte, ima četiri boda  više. Do kraja je ostalo da se odigraju još tri kola. Moramo svakako kazati da je naš mladi reprezentativac Sanjin Prcić igrao 90 minuta u sastavu Sochauxa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 35. kolo:
Sochaux - PSG 1:1 (Silva 57 - ag/ Cavani 24)


Edinson Cavani Amazing Goal - FC Sochaux vs PSG... by MrBlackHoleMoon

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.