Pred mladim igračem Ajaxa je blistava budućnost
Foto: EPA

Kakav otac, takav sin

Pred mladim igračem Ajaxa je blistava budućnost

Teme:

Mladi fudbaler Ajaxa, svakom prilikom koju dobije, dokazuje da bi mogao imati karijeru blistavu poput očeve. Justin Kluivert je sin legendarnog fudbalera Milana, Barcelone i holandske reprezentacije, Patricka Kluiverta.

Justin Kluivert je svoj debi u seniorskoj ekipi Ajaxa imao još u januaru, a zbog neiskustva 17-godišnjak još uvijek rijetko dobija priliku pokazati svoje umijeće na terenu.

Ipak, nakon što je ušao sa klupe na sinoćnjoj utakmici protiv Alkmaara Kluivert je sa nekoliko poteza pokaza o kakvom se talentu radi, a posebno se izdavaja slalom kroz odbranu Alkmaara, pri kojem je sa lakoćom nasamario tri odbrambena fudbalera. Na njegovu nesreću iskusni Tim Krul je uspio odbraniti udarac koji je uputio ka golu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi