Predrag Rajković nastavlja karijeru u Maccabiju
Foto: EPA

Najbolji mladi golman svijeta napustio Zvezdu

Predrag Rajković nastavlja karijeru u Maccabiju

Mladi golman Predrag Rajković će uskoro potpisati za Maccabi Tel Aviv, u koji stiže iz redova Crvene zvezde čiji je bio kapiten.

Osvajač zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva do 20 godina i najbolji mladi golman svijeta donijet će svom dojučerašnjem klubu tri miliona eura, koliko će Izraelci uplatiti na ime obeštećenja.

Za Rajkovića su se interesovali brojni klubovi kao što su Porto, Dinamo Kijev i Augsburg, ali je na kraju golman odlučio potpisati za Maccabi.

"Rajković je odlučio prihvatiti ponudu koja je najbolja za Crvenu zvezdu, i tako je još jednom pokazao koliko voli klub u kojem je proveo dvije godine nakon dolaska iz Jagodine. Augsburg je bio vrlo konkretan, Bundesliga je svakako veliki izazov, ali Zvezda ovako dobija više", izjavio je menadžer Zoran Stojadinović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Predrag Rajković će sa svojim novim klubom igrati u grupnoj fazi Lige prvaka, a trenirat će ga sunarodnjak Slaviša Jokanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.