Predsjednik Beneventa: Vještice su krive što igramo loše
Foto: EPA

Pronašao krivca i nasmijao sve

Predsjednik Beneventa: Vještice su krive što igramo loše

Ekipa Beneventa ruši sve negativne rekorde ove sezone u italijanskoj Seriji A. Benevento je ove sezone novi prvoligaš, ali obzirom na rezultate, vjerovatno nemaju mnogo razloga da budu ponosni na činjenicu da se takmiče u Seriji A. 

Oni nakon 12 mečeva u italijanskom prvenstvu nisu osvojili nijedan jedini bod čime su izjednačili rekord star čak 87 godina. Zanimljivo, Manchester United je u sezoni 1930/31 startao sa 12 poraza, a Benevento će ostati sam 'na vrhu' ukoliko upišu poraz u narednom kolu od Sassuoloa na domaćem terenu. 

Ipak, predsjednik ovog kluba Oreste Vigorito poručuje da će Benevento ostati u ligi. Ako vam je to čudna izjava, šta tek reći o tome da za neuspjehe u dosadašnjem dijelu sezone krivi, ni manje, ni više, nego vještice. 

"Krivica leži u zloćudnim uticajima koji su uvijek bili vezani uz ovaj grad, a to su vještice. Tačno je, sujevjeran sam, pa šta?", rekao je Vigorito pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vidjeli ste kako se Juventus povukao protiv nas. To je za nas moralna pobjeda, a ja se nadam da ćemo protiv Sassuola ostvariti prvu pobjedu. Jedno sam siguran, ostaćemo u Seriji A jer nećemo odustati".

Inače, vještica se nalazi na grbu ovog italijanskog kluba, a građani ovog grada i dan danas ispred pragova ostavljaju metlu i džak soli jer se boje vještica. Ukoli bi vještica došla ispred njihove kuće, prvo bi morala prebrojati vlakna metle i svako zrno soli, a do tada bi svanulo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije