Predsjednik Espanyola: Spremni smo zaustaviti takmičenje

Nepravedna raspodjela novca

Predsjednik Espanyola: Spremni smo zaustaviti takmičenje

Čelnici Espanyola ogorčeni su načinom na koji se distributira novac za klubove od TV prava i ukoliko se ne napravi novi dogovor spremni su zaustaviti takmičenje. 

Predsjednik kluba Joan Collet u razgovoru za španske medije istakao je da će čekati još nekoliko sedmica, a onda su spremni i na radikalan potez. 

"Ako ne bude dogovora oko podjele novca od TV prava, spremni smo poduzeti drastične mjere i zaustaviti takmičenje. Čekat ćemo još koju sedmicu, a onda je dosta. Novi dogovor je nužan, ali mi smo spremni i na tako radikalan potez", riječi su Colleta, koji je potom nastavio:

"Razgovarali smo i s drugim klubovima, poput Valencije primjerice. Svi smo svjesni kako su klubovi u Engleskoj u velikoj prednosti jer mogu dvostruko više platiti svakog igrača. To se događa i događat će se i dalje, ako se cijela situacija ne popravi," zaključio je predsjednik Espanyola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.