Predsjednik La Lige brani Ramosa, ali i kritikuje Messija
Foto: EPA

Prokomentarisao sporne situacije sa El Clasica

Predsjednik La Lige brani Ramosa, ali i kritikuje Messija

Predsjednik španske La Lige Javier Tebas je izrazio podršku Sergiju Ramosu nakon što je on dobio crveni karton na utakmici protiv Barcelone, ističući kako ne vjeruje da su potrebne dodatne sankcije protiv igrača Real Madrida.

Nakon što mu je u drugom poluvremenu utakmice između Real Madrida i Barcelone sudija pokazao put u svlačionicu, štoper Reala je, dok je izlazio sa terena, ironično aplaudirao sudijama, te optužio Gerarda Piquea da svojim ponašanjem utiče na suđenje.

"Mislim da Ramos ne bi trebao biti kažnjen zbog svog gesta prema Piqueu. Igrači su u žaru borbe, to je "zdrava" svađa", izjavio je za medije predsjednik La Lige.

Tebas je dao svoje mišljenje i po pitanju Messijevog proslavljanja gola ispred navijača Reala. On smatra da je njegova proslava doprinijela izazivanju potencijalno opasne situacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne kažem da Messi nije provocirao navijače, ali efekat njegove proslave je bio bacanje flaša i nasilni ispadi, ne aplauzi", dodao je na kraju Javier Tebas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi