Predsjednik La Lige: Ronaldov odlazak bi bio nenadoknadiv
Foto: EPA

Javier Tebas prokomentarisao špekulacije o Ronaldu

Predsjednik La Lige: Ronaldov odlazak bi bio nenadoknadiv

Predsjednik španske La Lige ističe da je siguran da je Cristiano Ronaldo nevin kada su u pitanju optužbe vezane za utaju poreza, kao i da je siguran da bi njegov odlazak iz Real Madrida bio veliki gubitak za La Ligu uopšte.

Ovih dana su se pojavile špekulacije da Ronaldo želi napustiti Real Madrid, a mnogi mediji su to povezali i sa optužbama na račun Portugalca za utaju poreza u iznosu od 14.7 miliona eura. Ovu situaciju je prokomentarisao i predsjednik La Lige Javier Tebas.

"Znajući ljude sa kojima sarađuje, te da su oni veliki profesionalci, nemam nikakvih dilema da je Ronaldo nevin", izjavio je Tebas, te nastavio:

"Živimo u vremenu u kojem odmah nekoga proglase prevarantom čim se pojave ovakve vijesti...Siguran sam da je on nevin. Prema onome što sam pročitao, siguran sam da nije počinjeno nikakvo kriminalno djelo."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kako bi njegov odlazak uticao na La Ligu? To se ne može procijeniti, ali on je veoma važan za nas i za internacionalni rast La Lige", prokomentarisao je Tebas mogućnost Ronaldovog odlaska.

"Bio bi to značajan gubitak za nas, nenadoknadiv gubitak", dodao je na kraju predsjednik španske La Lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi