Predsjednik Lyona: Lacazette neće ići ovog ljeta

Demantovao špekulacije

Predsjednik Lyona: Lacazette neće ići ovog ljeta

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas poručio je da Alexandre Lacazette neće napustiit ovaj klub u ljetnom prelaznom roku.

Ekipa Arsenala zainteresovana je za dovođenje ovog sjajnog napadača kako bi poboljšali prošlogodišnje peto mjesto na tabeli Premiershipa. Čini se kako je on bio jedino u kontaktu sa Atletico Madridom, ali transfer je propao samo zbog zabrane transfera koju ima ekipa Diega Simeonea. 

Aulas je prethodno rekao da neće prodati Lacazettea sve dok ne nađe zamjenu, ali sada tvrdi da nema šanse da će pustiti svog napadača prije narednog ljeta.

"Ne mislim da će on napustiti klub na ljeto, odgovor je ne", rekao je Aulas nakon što su ga upitali da li će Lacazette napustiti klub. Također, on je potvrdio da je klub bio blizu dogovora sa Atleticom, ali da do dogovora ipak nije došlo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Lacazette je prošle sezone odigrao 30 mečeva u Ligue 1 te je postigao 28 pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi