Predsjednik Napolija: U Juventusu u već nervozni
Foto: EPA

Napolitanci odlično startali

Predsjednik Napolija: U Juventusu u već nervozni

Ove sezone Juventusu će najveći konkurent u borbi za šampionski trofej biti ekipa Napolija. 

U prvih sedam kola Napolitanci su ostvarili isto toliko pobjeda i imaju dva boda više u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i najubojitiji napadački red jer su već na 25 zabijenih golova u Seriji A. 

Komentar na igre Napolija dao je i predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis, koji je, između ostalog, izjavio da vjeruju da su u Juventusu već nervozni. 

"Napolijev dobar početak sezone čini Juventus nervoznim. Da sam na njihovom mjestu ne bih bio samo nervozan, već i zabrinut. Poslije šest titula u Seriji A ne možete biti sigurni da ćete opet biti najbolji. Juventus je izgubio važne igrače posljednjih godina", kazao je De Laurentiis, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Chiellini je još tamo, Bonucci je otišao u Milan, a bio je ključan odbrambeni igrač. Torinezi nisu pronašli zamjenu za Pirla, nisu zadržali Pogbu, koga bih držao u klubu do posljednjih svojih dana." 

De Laurentiis je također istakao da je još rano za bilo kakve prognoze za titulu, te da će pitanje novog prvaka Italije biti poznato tek krajem marta. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi