Predsjednik PSG-a otkrio: Nismo ponudili najviše za Mbappea!

Al-Khelaifi o velikom transferu

Predsjednik PSG-a otkrio: Nismo ponudili najviše za Mbappea!

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe je ovog ljeta prešao iz Monaca u PSG u transferu vrijednom nevjerovatnih 180 miliona eura.

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe je ovog ljeta prešao iz Monaca u PSG u transferu vrijednom nevjerovatnih 180 miliona eura.

Iako mnogi možda neće povjerovati, ali PSG nije klub koji je Monacu ponudio najviše novca za supertalentovanog 18-godišnjaka. Tako barem tvrdi Nasser al-Khelaifi, predsjednik PSG-a koji je u razgovoru za francuske medije rekao riječ-dvije o ovom spektakularnom transferu.

"Mbappea je želio svaki veliki klub, ali na kraju smo ga mi uspjeli dovesti. Naša ponuda za njega nije bila najveća, jer pouzdano znam da su neki klubovi Monacu nudili i više novca", rekao je Al-Khelaifi, koji je potom otkrio zbog čega se Mbappe odlučio baš za PSG:

"Objasnili smo Mbappeu naš klupski projekat i poklopili su nam se planovi i ambicije. Uostalom, on je Francuz, Parižanin i nosi ovaj klub u srcu. Mbappe želi da ispiše historiju, a jeste li vidjeli njegove slike od prije 10 godina? On od malena voli PSG i sanjao je da igra za naš klub. Vjerujte mi, nismo 'bacili' pare i dobro znamo koga smo doveli".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Al-Khelaifi nije želio otkrivati imena klubova koji su nudili više novca od PSG-ovih 180 miliona eura, ali vjerovatno su to Real Madrid i Manchester City. Za Mbappea su otvoreni interes pokazivali još neki klubovi poput Arsenala, Liverpoola...

Kylian Mbappe je na PSG stigao na jednogodišnju posudbu nakon koje će klub iz Pariza zvanično otkupiti njegov ugovor, a već na debiju za novi klub je postigao i prvi pogodak u gostujućoj pobjedi nad Metzom (5:1). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti