Predsjednik Schalkea potvrdio da priželjkuje Ozilov povratak
Foto: EPA

Ne prestaju špekulacije o budućnosti veznjaka Arsenala

Predsjednik Schalkea potvrdio da priželjkuje Ozilov povratak

Sjajni njemački veznjak Mesut Ozil je svoju profesionalnu karijeru počeo u ekipi Schalkea. Nakon sjajnih izdanja u dresu Schalkea uslijedio je transfer u Werder, a potom i Real Madrid.

Ozil je danas fudbaler londonskog Arsenala, ali sjajni veznjak u posljednje vrijeme nailazi na veliki broj kritika na račun svoj igre u dresu Topnika, pa se sve češće pominje i njegov odlazak sa Emiratesa.

Kao jedna od opcija pominjao se i povratak u Schalke. Upravo je o takvom razvoju situacije govorio predjsednik kluba iz Gelsenkirchena Clemens Tonnies.

Prvi čovjek Schalkea je tako istakao da bi volio da se Ozil vrati u klub u kojem je upisao svoj bundesligaški debi, ali da od toga još uvijek neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mogu zamisliti njegov povratak. Kada bi postojala takva mogućnost sigurno bismo razmislili o tome", istakao je Tonnies za njemački Kicker, pa dodao:

"Ozilov povratak bi bio lijepa priča, ali to se sigurno neće desiti narednog ljeta."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije