Predstava je završena

Otkačeni Van Gaal zabavljao javnost

Predstava je završena

E. Škorić

Louis van Gaal se nije proslavio na Old Traffordu i nakon samo jedne sezone dobio je otkaz.

Holandski trener je donio uspavanku na Old Traffordu, a igrače koje je doveo nije uspio na najbolji način da posloži na terenu. Sve u svemu, njegov tim je djelovao bezidejno i nemoćno tokom čitave sezone i na kraju je nekako uspio da izbori Evropu i osvoji FA kup.

Ipak, obzirom na uložena sredstva i igrački kadar, peto mjesto je katastrofa za klub takvog renomena, pa je Van Gaal morao da spakuje kofere i potraži neku novu sreću. 

Ostat će LvG upamćen po raznim gafovima i svako malo je dospijevao na naslovnice otočkih medija, što zbog lapsusa, što zbog padova na terenu, neobičnih izjava, čudnih rituala...

Pamtit ćemo ga po tome što je otjerao španskog  golmana Victora Valdesa iz Uniteda. Nastojao je Valdesa poslati u drugi tim, ali je ovaj odbio, pa je napustio klub.

Zatim je na predsezoni u Sjedinjenim Američkim Državama na jednoj press konferenciji Van Gaal defanzivca Chrisa Smallinga nazvao Mike. Dakle, nije znao kako mu se zove jedan od bitnijih igrača. 

Kada su mediji uveliko pisali o njegovom otkazu, Van Gaal je došao na press konferenciju i pomalo ljut izgovorio: "Dobio sam otkaz, pročitao sam u novinama. I, da li bi mi se neko od vas htio izviniti? Znači, mislite kako želim sad da razgovaram s vama? To radim samo zato jer mi pravila Premier lige to nalažu".

No, to nije sve. Van Gaal je vrijeđao novinara, nazvavši ga "debeljko". Govorio je to novinaru Suna Neilu Custisu. Isti novinar je tih dana pisao o lošoj formi Waynea Rooneyja.

Van Gaal je uoči revanša Evropske lige protiv danskog Midtjyllanda otkrio da ponekad igrače zove konjima. 

Nezaboravan je trenutak kada se Van Gaal bacio na teren, želeći Mikeu Deanu na derbiju protiv Arsenala objasniti da je Alexis Sanchez teatralno pao. 

"Ja sam dosta poseban trener, jer sam vrlo lud. Meni je važnija igra ekipe od rezultata. Uvijek želim da igramo dobro i samo to me čini sretnijim", jednom je prilikom izjavio Van Gaal, koji je prije Uniteda vodio Barcelonu i Bayern, te reprezentaciju Holandije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poseban i lud jeste, ali nije baš izgledalo kao da mu je igra važnija od rezultata. Niti je bilo igre, niti rezultata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi