Pregovori počeli: Ancelotti najbliži poziciji selektora
Foto: EPA

Sjajni stručnjak preuzima Azzurre?

Pregovori počeli: Ancelotti najbliži poziciji selektora

M. Šljivak

Carlo Ancelotti najbliži je klupi reprezentacije Italije.

Ovaj 58-godišnji stručnjak je bez posla od septembra ove godine kada mu je uručen otkaz u Bayernu, a novi izazov bi mogao imati na klupi Azzurra.

Aktuelni selektor Gianpiero Ventura sigurno će dobiti otkaz nakon što se Italijani nisu plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, prvi put nakon 60 godina.

Predsjednik Fudbalskog savez Italije Carlo Tevecchio počeo je pregovore sa Ancelottijem i navodno je ovaj sjajni trener veoma blizu da preuzme vođenje nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iza Ancelottija je velika trenerska karijera. Radio je u Juventusu, Milanu, Realu, Chelseaju, PSG-u i Bayernu i gdje god da je došao uspjeh je bio zagarantovan.

Da li će u svom stilu nastaviti i sa selekcijom Italije, vidjećemo već na jesen naredne godine kada počinju nove reprezentativne akcije Azzurra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi