Prekinut meč u Tirani, igrač pogođen kamenom u glavu
Foto: EPA

Navijači Kukešija prekinuli meč

Prekinut meč u Tirani, igrač pogođen kamenom u glavu

M. Šljivak

Duel Evropske lige između Kukešija i Legije u Tirani prekinut je početkom drugog poluvremena zbog divljanja domaćih navijača.

Navijači Kukešija su prilikom proslave pogotka gostiju, pogodili igrača Legije Andreja Dudu kamenom u glavu, a sudija Stephan Klossner je odlučio da prekine meč.

Zvaničnici UEFA su potom saopćili da utakmica neće biti nastavljena, a pobjeda će vjerovatno biti dodjeljena poljskom timu rezultatom 3:0.

Navijači domaćih su od samog početka iskazivali veliku agresivnost. Tukli su se s policijom na tribinama, pravili su velike nerede, te su konstanto uzvikivali uvrjedljive parole.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.