Prekinuta Zlatanova desetogodišnja dominacija
Foto: EPA

Andreas Granqvist dobitnik prestižne nagrade

Prekinuta Zlatanova desetogodišnja dominacija

Danas je došao kraj jedne švedske "tradicije". Naime, nakon čitave decenije nagrada za najboljeg švedskog fudbalera nije otišla u ruke Zlatana Ibrahimovića.

Najbolji švedstki fudbaler u 2017. godini je tako postao defanzivac Krasnodara Andreas Granqvist.

Zlatan Ibrahimović se od dresa švedske reprezentacije oprostio nakon Evropskog prvenstva prošle godine, a nagrada za najboljeg fudbalera mu je uručivana, uzastopno, od 2007. do 2016. godine.

Ibrahimović je švedsku "Zlatnu loptu" osvojio ukupno 11 puta, dok nikome drugom to nije pošlo za rukom više od dva puta.

Sa druge strane, Granqvist, koji je od Zlatana naslijedio kapitensku traku u reprezentaciji, je predvodio Šveđane do plasmana na Mundijal u proteklim kvalifikacijama i sasvim zasluženo došao do prestižne nagrade.

Ipak, Ibrahimović, koji se nakon teške povrede protekle subote vratio na teren u utakmici Uniteda i Newcastlea, nije ostao praznih ruku na dodjeli nagrada u Štokholmu, s obzirom da je proglašen najboljim napadačem ove države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi