Prelijepo: Pogledajte kako će izgledati novi dom Rijeke

Stijene odlaze u historiju

Prelijepo: Pogledajte kako će izgledati novi dom Rijeke

Legendarna Kantrida uskoro odlazi u historiju. Ambiciozni hrvatski klub je još davno najavio renoviranje stadiona, koji važi za jedan od najinteresantnijih u Evropi.

S jedne strane su stijene, a sa druge more. Kantrida je godinama neosvojiva tvrđava za sve evropske klubove koji stižu pod njene stijene, a vrlo brzo će dobiti mnogo moderniji izgled.

Planirano je da u cijeli projekat bude uloženo dvadesetak miliona eura, a završetak radova je predviđen već za sredinu 2016. godine.

Dok se ona ne izgradi do kraja, Rijeka će nastupati na svom drugom/pomoćnom stadionu koji ima kapacitet od šest hiljada sjedećih mjesta.

Koliko god navijačima Rijeke sadašnja Kantrida bila nostalgična, mora se priznati da će njihov novi dom biti jedan od najljepših stadiona u ovom dijelu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.