Premiership zove Zvezdinog napadača?

Sunderland zainteresovan za Boaćija

Premiership zove Zvezdinog napadača?

D. Vejo

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći našao se na meti engleskog Sunderlanda.

Ovu informaciju prenose ostrvski mediji, koji navode i to da su skauti navedenog tima iz Premiershipa pratili Zvezdinog centarfora tokom 154. vječitog derbija odigranog u utorak, a gdje su crveno-bijeli poraženi rezultatom 1:3 na svom terenu.

David Moyes i njegovi izabranici gotovo pa su sigurni putnici u Championship s obzirom da zauzimaju posljednje mjesto u eliti sa svega 21. osvojenim bodom.

Iz Ljutice Bogdana su čelnicima Sunderlanda poručili da se Boaći nalazi na 18-mjesečnoj pozajmici u Beogradu, te ukoliko se odluče za kupovinu, moraće da pregovaraju i sa njegovim prethodnim klubom.

Otkupna klauzula za Boaćija iznosi jedan miliona eura, a ni ne čudi iz razloga što je on na 10 prvensvenih utakmica mrežu protivnika zatresao čak sedam puta.

Podsjetimo, Sunderland je također pratio igre mladog centarfora Partizana Uroša Đurđevića koji im je zapao za oko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi