Preminuo bivši reprezentativac Hrvatske i Belgije

U 53. godini

Preminuo bivši reprezentativac Hrvatske i Belgije

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Josip Weber preminuo je danas u 53. godini života. 

Više od dvije godine Josip Weber se liječio od teške bolesti, od karcinoma prostate, a u najvažnijoj utakmici života na kraju nije uspio izaći kao pobjednik i preminuo je u Slavonskom Brodu. 

Kroz karijeru Weber je zabijao golove u klubovima kao što su Hajduk, Club Brugge i Anderlecht, a zanimljivo je da je igrao za dvije reprezentacije - Hrvatsku i Belgiju. Za Hrvatsku je odigrao tri utakmice na turneji u Australiji, da bi potom dobio poziv Belgije za koju je, nakon dozvole FIFA-e, igrao na Svjetskom prvenstvu 1994. godine.

Po završetku igračke karijere Weeber je 1997. godine bio kratko direktor Marsonije iz Slavonskog Broda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi