Preminuo Klas Ingesson nakon teške bolesti

Trener Elfsborga

Preminuo Klas Ingesson nakon teške bolesti

Bivši švedski internacionalac Klas Ingesson, koji je do nedavno vodio Elfsborg, preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Ingesson, koji je preminuo u svojoj 46. godini života igrao je za reprezentaciju Švedske na Svjetskom prvenstvu 1994. godine, kada su Šveđani na Mundijalu u Sjedinjenim Američkim Državama osvojili treće mjesto. 

Prije nekoliko sedmica Elfsborg je zvanično saopštio da Ingesson neće voditi tim u narednoj sezoni. 

Sve je iznenadila odluka bivšeg fudbalera Göteborga, PSV Eindhovena, Barija, Bologne i Marseillea, kada je, iako teško bolestan, odluččio preuzeti jedan od najtrofejnijih švedskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.