Preokret Marseillea za povratak na vrh

Ligue 1, 14. kolo

Preokret Marseillea za povratak na vrh

E. Škorić

Marseille se vratio na vrh tabele u francuskoj Ligi 1 nakon što je večeras, u susretu 14. kola, savladao Bordeaux s 3:1.

Imali su gosti dobru priliku da ostanu neporaženi na Veledromeu, no karakterni igrači Marseillea su uspjeli, unatoč zaostatku jednog gola, da naprave veliki preokret i osvoje tri boda s kojima su se vratili ispred PSG-a.

Traore je u desetoj minuti nastavka šokirao domaći tim kada je pogodio za radost navijača Bordeauxa.

Do tog gola je Marseille bio bolji, a nakon 55. minute napadi domaćih bivali su sve opasniji i učestaliji. 

Samo pet minuta nakon gola Tourea, Lemina donosi domaćinu izjednačenje. U posljednjih pet minuta se još dva puta lopta našla u mreži gostiju. Prvo je Gignac zabio za 2:1, da bi konačnih 3:1 postavio Bathsuayi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille je lider s 31 bodom, PSG ima 30, Lyon 27, zatim slijede Nantes i Bordeaux sa 24 boda…

Ligue 1, 14. kolo:
Marseille - Bordeaux 3:1 (Lemina 60, Gignac 85, Batshuayi 89/ Toure 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.