Preživio tragediju, vratio se na teren i ostvario san
Foto: EPA

Alan Ruschel je heroj godine

Preživio tragediju, vratio se na teren i ostvario san

E. Čaušević

Barcelona je sinoć na Nou Campu ugostila Chapecoense u okviru Gamper kupa, te je slavila sa ubjedljivih 5:0, no rezultat nije bio u prvom planu.

Naime, brazilski klub je u svijetu postao poznat zbog velike tragedije koja ih je zadesila prošle godine kada se srušio avion u kojem su bili igrači Chapecoensea. U avionskoj nesreći poginula je 71 osoba, a samo trojica igrača ovog kluba uspjela su da prežive. To su Jackson Follmann, Alan Ruschel i Neto. 

Follmann više nikada neće moći igrati fudbal jer je morao amputirati desnu nogu kako bi preživio, dok su se Ruschel i Neto sinoć po prvi put nakon nesreće vratili na teren. Ovo je bila veoma emotivna noć za sve njih, a svoje suze nije mogao da krije Ruschel koji je izjavio da ga svaki detalj na terenu podsjeća na prijatelje koji su poginuli u ovoj velikoj tragediji.

Međutim, Ruschel je sinoć uspio da odigra prvih pola sata po prvi put nakon nesreće i pokazao je da ima ogromnu želju ponovo da se vrati u formu. Jasno je da mu to neće biti nimalo lako, no Ruschel je pokazao da nikada ne odustaje. Nakon meča mu se ostvario i san jer je dobio dres jednog od najboljih igrača svijeta Lionela Messija.

Argentinac je također nakon utakmice posjetio Ruschela u svlačionici Chapecoensea, te je odlučio da se potpiše na njegov dres u kojem je odigrao prvi meč nakon nesreće. Također, Messi je poručio ovom trojcu da su oni pravi heroji, te da je ponosan na njih što su sve ovo uspjeli nekako da "izguraju". Nakon meča Ruschel je izjavio da je Barca jedini klub koji im je pomogao.

"Mnogi klubovi su nam obećavali pomoći nakon nesreće, ali je jedino Barcelona ispunila svoje obećanje", rekao je Ruschel.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi