Prije mjesec dana odbili letjeti kobnim avionom

U Coritibi su nešto slutili?

Prije mjesec dana odbili letjeti kobnim avionom

E. Škorić

Nogometaši Coritibe su prije nešto više od mjesec dana odbili da putuju aviokompanijom Lamia.

Nogometaši brazilskog tima Chapecoense i osoblje kluba stradali su nakon pada aviona na putu do Medellina (Kolumbija).

U tragediji je smrtno stradala 71 osoba, a avion u kojem su bili putnici služio je za prevoz nogometnih timova u Južnoj Americi, te su ga koristile i reprezentacije Argentine, Veneuzele i Bolivije.

No, iz brazilskog kluba Coritiba su 26. oktobra odlučili da idu autobusom u Medellin, te su odbili da lete avionom u kojem su se ovaj put prevozili nogometaši Chapecoensea.

Tada nikome nije bilo jasno zbog čega su u Coritibi odbili ponudu da idu avionom na važno gostovanje, ali je klub ispao u četvrtfinalu od Atletica, koji je trebao da igra finale protiv Chapecoensea. Kao da su nešto ružno slutili u Coritibi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti