Prije utakmice "prijetio" Džeki, pa se obrukao na terenu

Sanchezova noć za zaborav

Prije utakmice "prijetio" Džeki, pa se obrukao na terenu

Roma je večeras na Olimpicu pregazila Fiorentinu sa 4:0 uz dva pogotka našeg Edina Džeke, koji je tako izbio na prvo mjesto liste strijelaca u Seriji A sa 17 golova u sezoni.

Ovu utakmicu će po lošem pamtiti defanzivac Fiorentine Carlos Sanchez, koji je prije utakmice dao poprilično bombastičnu izjavu kada su ga pitali za Edina Džeku.

"Čuvao sam Messija, Neymara i Ronaldinha, pa zašto bih se plašio Džeke?", odgovorio je Sanchez, koji je očigledno ušao u utakmicu s premalo respekta prema napadaču Rome.

Dokaz za to je i rezultat, ali i pojedinačne ocjene aktera ove utakmice. Prema WhoScored.com, iskusni Kolumbijac je dobio ubjedljivo najslabiju ocjenu (4,8). Proglašen je direktnim krivcem za prvi gol kojeg je postigao upravo Džeko, kada je u 38. minuti neuspješno pravio offside zamku i ispao naivan.

Sanchez nije baš najbolje reagovao ni kod drugog gola našeg napadača, kada je loše ispucao loptu. Ipak, krivicu za taj gol najviše snosi Astori, njegov kolega iz zadnje linije.

Pored svega toga, Sanchez je bio jedan od tri fudbalera Fiorentine koji su večeras zaradili žuti karton i svakako ovaj meč neće pamtiti po dobrom.

Čini se da su njegove riječi prije utakmice bila dobra motivacija Dijamantu, koji je proglašen i za igrača utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi