Priloženi dokazi: Užasne uvrede za Balotellija s tribina

Rasizam u Francuskoj

Priloženi dokazi: Užasne uvrede za Balotellija s tribina

M. Šljivak

Italijanski napadač Mario Balotelli bio je žrtva rasističkih uvreda s tribina pred utakmicu Bastije i Nice.

Navijači Bastije su na rasnoj osnovi vrijeđali Balotellija, a tijekom zagrijavanja gostujućeg tima imitirali su majmunske krike.

Nakon meča se Balotelli požalio na vrijeđanje s tribina

"Imam jedno pitanje za francuski narod. Je li moguće da su navijači Bastije tokom čitave utakmice provocirali na rasističkoj osnovi, a da niko iz discpilnske komisije nije ništa poduzeo? Dakle, je li rasizam legalan u Francuskoj ili samo u Bastiji? Fudbal je sjajan sport. Ovi ljudi poput navijača Bastije su ga učinili užasnim. Zaista sramotno", napisao je Balotelli na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako su iz Bastije tvrdili kako rasizma nije bilo, francuski mediji su objavili video na kojem se jasno vide i čuju imitiranja majmuna.

Rukovodstvo Ligue 1 najavilo je postupak protiv Bastije i ovaj klub bi mogao biti žestoko kažnjen.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti