Mirza Varešanović, trener Olimpica

"Primili smo gol kakav se prima jednom u sto godina"

Trener Olimpica Mirza Varešanović nije bio pretjerano sretan nakon utakmice u kojoj su njegovi fudbaleri remizirali sa Spartakom iz Trnave odigravši 1:1.

Spartak je bio favorit, ali je na terenu viđena jedna sasvim druga slika. Sarajevski tim je u svom premijernom nastupu u Evropi bio mnogo bolji tim od gostiju iz Slovačke, i slobodno se može reći da je bh. klub danas zaslužio makar minimalnu pobjedu.

"S obzirom da nam je ovo prva utakmica u Evropi, mogu biti zadovoljan. U prvom poluvremenu smo imali mnogo prilika i moglo je biti 3:0 za nas. Bile su i tri sporne situacije, a mislim da je jedna sigurno trebala biti penal. Idemo u Slovačku da se nadigravamo, da pokušamo dati gol i da prođemo dalje", rekao je Varešanović. 

"Spartak me nije iznenadio, jer smo im svjesno prepustili posjed lopte jer se radi o ekipi koja teži tome. Zatvorili smo prilaze golu i igrali dobro, a na kraju smo primili gol kakav se prima jednom u sto godina. Slobodno mogu reći da nam je danas falilo sportske sreće, koju smo imali u polufinalu i funalu Kupa BiH. Danas nas je zaobišla".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš susret između Spartaka i Olimpica na rasporedu je za sedam dana u Trnavi, gdje Olimpic sasvim sigurno neće biti bez šansi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije