Priznanje za Džeku nakon dva gola Fiorentini
Foto: EPA

Potpuno očekivano

Priznanje za Džeku nakon dva gola Fiorentini

Bh. reprezentativac Edin Džeko, sasvim očekivano, našao je svoje mjesto u idealnoj postavi 23. kola Serije A.

U proteklom kolu italijanskog šampionata Džeko je postigao dva pogotka u pobjedi Rome nad Fiorentinom (4:0), a za dobru partiju stiglo je priznanje od portala Football Italia koji je uvrstio Dijamanta u idealni tim kola. 

Osim Džeke mjesto među najboljih 11 našli su još: Pepe Reina (Napoli), Francesco Acerbi (Sassuolo), Federico Fazio (Roma), Giorgio Chiellini (Juventus), Marco Parolo (Lazio), Marek Hamsik (Napoli), Juan Cuadrado (Juventus), Lorenzo Insigne (Napoli), Dries Mertens (Napoli) i Alejandro Gomez (Atalanta). 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je, podsjećamo, sa dva pogotka protiv Fiorentine izbio na čelo liste strijelaca u Seriji A. Trenutno je na brojci 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije