Problemi za Barcelonu nakon pobjede nad Cityjem
EPA

Pitanje je na koga će Enrique računati

Problemi za Barcelonu nakon pobjede nad Cityjem

Ubjedljiv trijumf Barcelone nad Manchester Cityjem je imao svoju cijenu. 

Katalonski klub je danas saopštio koliko će morati odsustvovati Jordi Alba i Gerrard Pique koji su zbog povreda u sinoćnjem duelu protiv Manchester Cityja (4:0) bili primorani napustiti teren u prvom poluvremenu.

Alba je, kako se navodi, obnovio povredu zadnje lože i nakon što je podvrgnut medicinskim pregledima utvrđeno je da će morati pauzirati naredne dvije sedmice, dok će odsustvo Piquea nešto duže trajati. 

Stamenom defanzivcu je nakon žestokog duela sa Davidom Silvom stradao zglob, a period oporavka će trajati tri sedmice i tako će propustiti susrete protiv Valencije, Granade i Seville, kao i uzvratnu Lige prvaka protiv Cityja. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Problem za katalonsku ekipu je i crveni karton Jérémy Mathieua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti