Problemi za Italiju: Bez Chiellinija protiv Španije
Foto: EPA

Iskusni štoper pretrpio povredu

Problemi za Italiju: Bez Chiellinija protiv Španije

Štoper reprezentacije Italije, Giorgio Chiellini će propustiti utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Španije i Izraela, potvrđeno je iz tabora Azzurra.

Ovo je veliki šok za Italiju s obzirom da se ova reprezentacija bori sa Španijom za prvo mjesto u grupi G, te trenutno ima isto bodova kao i Crvena furija, ali i nešto slabiju gol razliku.

Prema navodima La Stampe, Chiellini je napustio trening kamp italijanske reprezentacije nakon što je osjetio jak bol u listu, te se trenutno nalazi na medicinskim pretragama.

Italijanski mediji saopštavaju da bi osim utakmica reprezentacije, Chiellini mogao propustiti i sudar Juventusa i Barcelone u okviru Lige prvaka 12. septmebra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Novinari La Stampe špekulišu da je Chiellini zadobio povredu lista, te da bi mogao biti van terena i do tri sedmice.

Informacija da će Chiellini propustiti kvalifikacione mečeve potvrđena je i iz kampa italijanske reprezentacije, a 32-godišnji štoper će se uskoro vratiti u Torino kako bi počeo s tretmanima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi