Problemi za Italiju: Povrijedio se Zaza
Foto: EPA

Ne igra protiv Švedske

Problemi za Italiju: Povrijedio se Zaza

Nogometna reprezentacija Italije nastupit će oslabljena u predstojećem dvomeču protiv Švedske. 

Italijani nisu uspjeli da kvalifikacije završe na prvoj poziciji i izbore direktno plasman na Svjetsko prvenstvo, a vizu za Rusiju tražit će kroz dokvalifikacije.

Selektor Gian Piero Ventura pred susret sa Švedskom dobio je loše vijesti. Naime, na današnjem treningu napadač Simeone Zaza se požalio na bolove u koljenu, a medicinski pregledi kojima je podvrgnut pokazali su da su minimalne šanse da napusti protiv Švedske. 

Zaza je ujedno povratnik u nogometnu reprezentaciju Italije, a poziv je dobio poslije dobrih igara i osam golova u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica za Valenciju. 

Švedska i Italija prvu utakmicu baraža igraju 10. novembra na stadionu ”Friends” u Solni sa početkom u 20.45 sati, a revanš tri dana kasnije na milanskom “San Siru“.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti