Procurila imena igrača koji su tražili smjenu Ranierija

Zabili mu nož u leđa

Procurila imena igrača koji su tražili smjenu Ranierija

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri više nije trener Leicestera.

On je, nakon serije loših rezultata, u četvrtak dobio otkaz. Ostat će zauvijek upamćen kao trener koji je Leicesteru donio prvu titulu prvaka Engleske i kao trener koji je napravio možda i najveću senzaciju u savremenom fudbalu.

Ipak, to u upravi Leicestera nisu znali cijeniti, pa su se zahvalili Ranieriju na saradnji. Engleski mediji danas donose priču da su 'krivci' za otkaz Ranieriju pojedini fudbaleri ovog kluba koji su nekoliko puta tokom ove sezone zatražili od predsjednika Leicestera da smijeni Italijana.

Posljednji sastanak između pojedinih fudbalera kluba i predsjednika desio se dan pred meč protiv Seville u Ligi šampiona i tu je vjerovatno i odlučeno da je Ranieri već bivši. Zanimljivo, na tom sastanku su se od fudbalera pojavili Jamie Vardy, Kasper Schmeichel, Wes Morgan i Marc Albrighton. Vjeruje se da su oni glavni krivci za otkaz Italijanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi