Procurilo šta je Emery govorio igračima u svlačionici
FOTO: EPA

Njegov govor nije upalio

Procurilo šta je Emery govorio igračima u svlačionici

Fudbaleri PSG-a uspjeli su prokockati ono što su mnogi smatrali nemogućim. Nakon što su pobijedili Barcelonu u prvoj utakmici s ubjedljivih 4:0 vjerovalo se da su Francuzi sigurni putnici u četvrtfinale Lige prvaka, međutim u revanšu je uslijedio neviđen preokret Barcelone koja je na kraju slavila sa 6:1. 

Na račun igrača PSG-a pljušte kritike sa svih strana, a ništa bolje ne prolazi ni Unai Emery kojem se, navodno, smiješi otkaz. I dok se čeka rasplet cijele situacije u francuskim medijima je procurio sadržaj govora trenera PSG-a uoči historijskog poraza na Nou Campu. 

"Slušajte me, i slijedite me. Kao igrač možda nisam nikad došao dalje od druge lige, ali imam puno više iskustva od vas i zato me morate slušati", uvjeravao je Emery svoje igrače da ne rade po svome i nastavio:

"Izađite na teren i pokažite da ono što se dogodilo u prvoj utakmici nije bila nikakva slučajnost. Dokažite da možemo igrati protiv najvećih i pobjeđivati ih."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju priče Emery i njegovi igrači su ispali gubitnici. Za španskog trenera sada slijedi pokušaj ponovnog dizanja tima koji nije mogao pasti niže. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi