Prodaja Pogbe i kupovina Pjanića Juventusov posao iz snova
Foto: EPA

Na kraju uz profit od 73 miliona eura

Prodaja Pogbe i kupovina Pjanića Juventusov posao iz snova

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić pred početak ove sezone potpisao je za Juventus za 32 miliona eura, te je u redove aktuelnog prvaka Italije stigao kao zamjena za Paula Pogbu.

Juventus je prošlog ljeta prodao Pogbu koji je bio jedan od najboljih igrača ovog kluba. Francuski reprezentativac odlučio se vratiti u Manchester United, a Stara dama je od njegove prodaje zaradila nevjerovatnih 105 miliona eura. Nakon toga u Torino je stigao Miralem Pjanić nakon pet sezona u Romi, a Juve je u odnosu na transfer Pogbe koštao "samo" 32 miliona eura.

Pjanić je svoje kvalitete pokazao u srijedu kada je Juventus igrao na Nou Campu protiv Barcelone revanš meč četvrtfinala Lige prvaka. Inostrani mediji bili su oduševljeni igrom bh. reprezentativca, te su mnogi poručili da je Pjanić svojom igrom jednostavno u sjenu bacio nevjerovatni trio Barce, Iniesta-Rakitić-Busquets. 

Kako piše Goal.com, Pjanić je uradio na toj utakmici sve što se od njega očekivalo. Mirno je čuvao loptu kada je ona bila u njegovom posjedu, a još bolje je igrao defanzivu jer je Barca većinu ove utakmice napadala. Pjanić je preuzeo veliku odgovornost i nije razočarao. Imao je najviše dodira s loptom (71) od svih igrača Juventusa, te je ima najviše tačnih dodavanja od svojih saigrača (51).

Naš 27-godišnji vezni fudbaler je kreirao tri šanse za Juventus na ovoj utakmici, a ispred njega bio je samo Neymar koji je za svoje saigrače kreirao četiri prilike. Goal.com se dotakao i Pogbe koji je 2015. godine stigao do finala s Juventusom, ali je na kraju Barcelona osvojila trofej Lige prvaka. Pogba je tada propustio četvrtfinale protiv Monaca, te prvi meč polufinala protiv Reala kada je Juve slavio sa 1:0.

Ipak, Francuz je zaigrao u revanšu, ali nije ostavio trag u meču u kojem je Juve uspio da izbori finale. Međutim, mnogi vjeruju da Pjanić ima sve ono što treba Juventusu, te se odlično uklopio u formaciju Stare dame. Kada se stvari svedu dođe se do cifre od 73 miliona eura. Upravo toliko je Juve profitirao prodajom Pogbe i dovođenjem Pjanića. A, realno igra Juventusa nije lošija u odnosu na prošlu godinu, naprotiv.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Goal.com se potrudio da uporedi statistiku Pjanića i Pogbe u dosadašnjem dijelu sezone. Jasno je da Pjanić ima vodstvo i što se toga tiče, a da li će se ispostaviti kao prava zamjena za najskupljeg igrača svijeta saznat ćemo već na kraju ove sezone. Juve ima priliku da sa trostrukom krunom završi sezonu što se nije desilo dugo, dugo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi