Prodajne brošure Vincenta Tana sadrže detalje o FK Sarajevo

Brošure zaista postoje, ali prodaje nema

Prodajne brošure Vincenta Tana sadrže detalje o FK Sarajevo

M. Šljivak

Engleski mediji objavili su kako malezijski biznismen Vincent Tan ima namjeru da proda ekipu Cardiff Cityja.

Tan se po tvrdnjama Daily Stara obratio firmi WMG iz Londona od koje je zatražio da se klub stavi na prodaju, ali je ubrzo iz Cardiffa stigao demant ovih informacija.

Navodno, prvi čovjek Cardiffa je spreman da proda tim za samo 30 miliona funti, što je poprilično niska cijena, jer su ulaganja tokom sedam godina na čelu kluba bila više od 130 miliona funti.

Mediji u Velsu tvrde da je Tan je zaista zatražio da mu se pripreme brošure za sve klubove koji su u njegovom vlasništvu i da ga obavijeste ako ima zaintersovanih strana za ulaganje u Cardiff, ali i ostale ekipe koje su u njegovom vlasništvu, odnosno belgijski Kortrijk i FK Sarajevo.

Međutim, WMG nema prava da proda bilo koji klub. Njihov posao je samo da izvjeste Tana o potencijalnim investitorima i zainteresovanim stranama za kupovinu klubova koje Malezijac posjeduje.

Konačnu odluka o eventualnoj prodaji donosi samo Tan i za sada on to, prema izvorima iz kluba, nema namjeru da učini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi