Prodaju albume kako bi isplatili igrače

Balikesirspor u problemima

Prodaju albume kako bi isplatili igrače

M. Šljivak

Turski klub Balikesirspor nalazi se u velikim problemima.

Dugovanja muče rukovodstvo ovog kluba, a prinuđeni su isplatiti trinaestorici stranih fudbalera 3,6 miliona eura na ime plate.

Trinaest fudbalera, među kojima je i bh. fudbaler Ermin Zec, tražili su od FIFA isplatu novca, a Svjetska fudbalska federacija je naložila turskom klubu da to mora učiniti ili će biti suspendovani.

Pored fudbalera iz inostranstva, potraživanja imaju i turski fudbaleri. Njima Balikesirspor duguje gotovo tri miliona eura i također je naložena isplata i ovog duga.

Na zanimljiv način klub pokušava da barem na neki način skupi određeni dio novca. Pustili su u prodaju albume o historiji kluba i proteklih 50 godina, te ih prodaju za 200 turskih lira.

Najviše novca od kluba potražuje Nuno Andre Coelho (1,2 miliona eura), dok Erminu Zecu duguju 350.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi